Nara Brewing Co.

Underwater (2022)

ABV
12%

このビールについて

レビュー要約

people say that this beer is a hybrid of Japanese sake and beer, with fragrances of blue apples and strawberries, and a hint of white wine. It has a mead-like attack when taken in the mouth, but still retains the character of Japanese sake. It is sweet, but refreshing, and non-hoppy yet hoppy in atmosphere, with a slight bitterness. Its carbonation is weak, stimulating the taste buds directly. As one drinks more, it becomes more beer-like, and is quite delicious and pairs well with sake.

Underwater (2022)の説明

風の森~油長酒造×酒蔵の友~は、清酒酵母、米麹、仕込水を使用して醸した、圧倒的な吟醸香と柔らかな口当たりを特徴とするビールです。香りはリンゴやパイナップル、イチゴなどが感じられ、麦芽のアミノ酸から感じるほのかな苦味があります。

2021年に続き、油長酒造との二度目のコラボレーションです。日本酒銘柄「風の森」で使用している清酒酵母、米麹に加え、酒蔵から仕込水をタンクに汲み上げ、奈良醸造まで運んで使用しました。熟したリンゴやパイナップル、濃厚なイチゴなど、圧倒的な吟醸香が感じ取れます。わずかな発泡と、米麹由来の柔らかな口当たり。ビールとしてはドライですが、日本酒としては甘み十分。そして、ホップを一切使用していないにも関わらず、麦芽のアミノ酸由来と思われるほのかな苦味を感じていただけます。また、昨年に比べ、使用する麹の量を敢えて減らすことで、麦汁を清酒酵母で醸した味わいが

類似のビール

似ているビールは、米を使用したビールであることに加え、日本酒酵母を使用した、アルコール度数が高めのビールです。それぞれ違う製法によって、黒糖やリンゴ、またリッチな味わいや甘みが感じられます。